Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de CatalunyaDestaquem

El CSC acollirà la Jornada COMSalut el pròxim mes de juny

El projecte Comunitat i Salut: Atenció Primària i Comunitària (COMSalut) implica directament a les àrees bàsiques de salut a Catalunya i busca promoure el desenvolupament de la salut comunitària reorientant el sistema sanitari, alhora que té com a objectiu augmentar la implicació del conjunt de la societat en la protecció i la promoció de la salut.

Per abordar aquest tema, el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), l'Institut Català de la Salut i la Unió Catalana d'Hospitals han organitzat una jornada que comptarà amb les visions dels professionals, de les entitats proveïdores i de l'administració local. La trobada es realitzarà el proper 2 de juny a la seu del CSC. Pròximament us donarem més detalls sobre el programa, però ja podeu realitzar la inscripció gratuïta

Inscripció

Nou vídeo corporatiu del CSC, ara també en castellà

El passat mes de març el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va presentar el seu nou vídeo corporatiu, on explica en tres minuts i d'una forma senzilla què és i què fa, així com el seu paper essencial en el model sanitari i social català, i la seva expertesa en la gestió pública avançada. Aquest vídeo ara s'ha traduït al castellà per arribar a més persones, el podeu veure aquí.

Veure vídeo

El CSC participa en el seminari de consulta final de l'OMS sobre la integració de serveis de salut a Europa

Del 2 al 4 de maig s'ha celebrat el seminari Final consultation on the European framework for action on integrated health services delivery de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) a Copenhaguen i la directora del Servei d'Estudis i Prospectives en Salut (SEPPS) del CSC, Mª Luisa Vázquez, hi ha assistit com a ponent en la sessió dedicada a la integració de l'atenció. Sobre aquest esdeveniment trobareu més informació pròximament a la pàgina web del CSC

 Activitat Consorci

Analitzem l'efecte sobre la salut dels immigrants de les polítiques públiques abans i durant la crisi econòmica en la darrera sessió tècnica

Per abordar aquest tema es va comptar amb una ponència de Davide Malmusi, investigador de l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i actualment Director de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, i de dues investigadores del Servei d'Estudis i Prospectives en Polítiques de Salut (SEPPS) del CSC, Irene García-Subirats i Victoria Porthé.

Llegir més

Sessió sobre compra pública innovadora i estratègies per a obtenir finançament europeu

Durant la jornada, que organitza el SACAC i se celebrarà el 19 de maig, es mostraran experiències i les vies per a l'obtenció de finançament del fons FEDER per a projectes de compra pública innovadora i R+D+i. Ja es pot consultar el programa i fer la inscripció

Llegir més


Informació patronal CAPSS

El CSC, entitat col·laboradora del Premi Factor Humà Mercè Sala

Sota el lema Les bones energies se sumen la Fundació Factor Humà celebrarà el proper 12 de maig a l'auditori del CaixaForum a Barcelona l'acte de lliurament de la VIII edició del Premi Factor Humà Mercè Sala. L'actriu Clara Segura serà la conductora i la biòloga Anna Veiga la principal ponent de la gala d'aquest any, a la qual està previst que assisteixin més de 300 directius i personalitats de la societat catalana. Es tracta d'un guardó instaurat com a homenatge a la figura de Mercè Sala, un reconeixement de la Fundació a la iniciativa que millor representi els quatre valors que identificaven a aquesta economista, empresària i política catalana: tracte humà, pragmatisme, innovació i visió global.

Més informació

Publicada la guia de transparència per a les fundacions i associacions perceptores d’ajuts i subvencions públiques

Amb la finalitat de donar suport a aquestes entitats i facilitar-los el compliment de la Llei de Transparència, s'ha publicat aquesta guia, que pretén establir un marc simple i clar de les obligacions de les entitats, així com aclarir un seguit de criteris sobre els aspectes de la legislació sobre transparència que necessiten més concreció. 

Veure Guia


T'interessa

Presentada la nova Xarxa Oncològica de Catalunya

La setmana passada el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va presentar la Xarxa Oncològica de Catalunya, un acord estratègic de col·laboració entre l'ICS i l'ICO per a un model integral de futur en l'abordatge del càncer.

 

Llegir més

La sostenibilitat dels plans de salut de les comunitats autònomes

Gaceta Sanitaria ha publicat un article en el qual analitza tres dimensions de sostenibilitat dels plans de salut de les comunitats autònomes: l'econòmica, la social i la mediambiental.

Accedir a l'article

Accés a l'acta de la darrera reunió del conveni UNESPA

Posem a la vostra disposició l'acta signada de la reunió del 27 de gener de la Comissió de vigilància del Conveni d'assistència sanitària en l'àmbit de la sanitat privada. 

Veure acta

Informe sobre l’envelliment 2016

Després de la cimera de la Federació Internacional sobre l'Envelliment 2016: Reablement and Older People s'ha publicat una síntesi de l'informe sobre l'envelliment.

Accedir a l'informe

Dades de gestió del SAAD del mes de març

L'Imserso ha actualitzat la informació de l'estat de situació de la gestió del Sistema per a l'Autonomia i Atenció a la Dependència (SAAD) amb data 31 de març de 2016.

LLEGIR MÉS

Actes i jornades

  • 6 de maig. Igualada. I jornada sobre suïcidi i comportaments autolesius. >>més
  • 9 al 13 de maig. Barcelona. 12th Flagship Course on Health Systems Strengthening to be held. >>més
  • 17 al 20 de maig. Madrid. Violencia de odio y discriminación y su impacto en salud. >>més
  • 8, 9 i 10 de juny. Madrid. XXV Congreso Derecho y Salud. >>més 
  • 14 al 17 de juny. Barcelona. V Congrés del Tercer Sector Social >>més
  • 14 al 17 de juny. Oakland, California. 11th Summer Institute on Migration and Global Health. >>més


Publicacions oficials

DOGC

ORDRE SLT/91/2016, de 6 d'abril, per la qual es modifica la delimitació de diverses àrees bàsiques de salut.

EDICTE de 25 d'abril de 2016, pel qual se sotmet a informació pública el Projecte d'ordre per la qual s'actualitza el calendari de vacunacions sistemàtiques.

 

BOE

Sentència de 28 d'octubre de 2015, de la Sala Tercera del Tribunal Suprem, que anul·la la disposició addicional segona del Reial Decret 177/2014, de 21 de març, pel que es regula el sistema de preus de referència i d'agrupacions homogènies de medicaments en el Sistema Nacional de Salut, i determinats sistemes d'informació en matèria de finançament i preus dels medicaments i productes sanitaris.Ofertes de treball

Treballa amb nosaltres

Des del Consorci de Salut i Social de Catalunya t'informem de les darreres ofertes publicades a la nostra pàgina web:

Podeu consultar el nostre web per estar al dia de les ofertes.

Més informació