Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de CatalunyaDestaquem

El SACAC realitzarà una sessió formativa sobre compra pública innovadora

La jornada, que és gratuïta però requereix inscripció, se celebrarà el 19 de maig al matí al Recinte Modernista de Sant Pau a Barcelona i ja es pot consultar el programa, on hi consten els dos experts que realitzaran les ponències. La sessió, organitzada pel SACAC, va dirigida a gerents i altres directius i comandaments de les entitats dels sectors sanitari i social, així com a tots aquells professionals que intervinguin de manera directa o indirecta en els procediments de contractació pública (lletrats, tècnics de contractació pública, caps de compra, caps de farmàcia, personal assistencial, entre d'altres).

Més informació


Activitat Consorci

Nova sessió tècnica del CSC per tractar les polítiques de salut i integració en la població immigrada

La jornada es farà el pròxim 28 d'abril amb les ponències del director de Serveis de Salut de l'Ajuntament de Barcelona i dues investigadores del servei d'estudis del CSC

Llegir més

La primera trobada de salut pública CSC del 2016 mostra com influeixen els horaris en la nostra salut

Dos experts van exposar els motius pels quals cal portar a terme una reforma horària 

Llegir més

El CSC analitza l'efecte directe de la directiva europea que afecta la compra pública en l'àmbit sanitari i social

La normativa va entrar en vigor el 18 d'abril

Llegir més


Informació patronal CAPSS

Continua l’activitat de les comissions sectorials de la sanitat concertada

Les comissions sectorials de la professió mèdica i de la professió infermera recollides al I Conveni Col·lectiu de la sanitat concertada, continuen la seva activitat d'estudi i debat dels principals temes que afecten els dos col·lectius. En les properes setmanes estan previstes dues noves reunions.

Publicada l'estratègia espanyola de seguretat i salut en el treball 2015-2020

L'Institut Nacional de Seguretat i Higiene al Treball, ha publicat, el document La Estrategia Española de Seguridad y Salud en el Trabajo 2015-2020 que es basa en dos principis fonamentals: la prevenció i la col·laboració. 

Accedir al document

Circular laboral de Foment del Treball Nacional

La circular 10/2016 de Foment del Treball Nacional (FTN) analitza el Real Decreto-ley 1/2016, de 15 de abril, pel qual es prorroga el Programa d'Activació d'Ocupació. 

Circular


T'interessa

La darrera onada del Baròmetre Sanitari de Catalunya ja està disponible

El Servei Català de la Salut (CatSalut) ha fet públiques les últimes dades de valoració de la població sobre l'assistència sanitària de Catalunya.

Accedir al baròmetre

Obertament recapta fons per formar portaveus contra l'estigma en salut mental

L'entitat, de la qual el CSC n'és fundador, ha llençat una campanya de captació de fons per finançar més formacions que generin més portaveus contra l'estigma en salut mental, una iniciativa i una lluita per la qual Obertament acaba de rebre el premi DKV Ciudad de Barcelona. 

Llegir més

Rescabalament de despeses per assistència sanitària a càrrec del CatSalut

Consulta la Instrucció 03/2016 de 6 d'abril de 2016 sobre el rescabalament de despeses per assistència sanitària aliena al Sistema Nacional de Salut a càrrec del CatSalut.

Veure instrucció

NICE actualitza els seus temes terapèutics claus per a l'optimització de medicaments

Un article publicat a GeCofarma recull l'última actualització del NICE en la qual es resumeixen les àrees terapèutiques on existeix nova evidència per a millorar l'ús d'alguns medicaments. 

Llegir més

Nova guia de recursos documentals per a l’atenció centrada en la persona

El Servei de Documentació de l'Imserso ha realitzat aquesta guia de recursos bibliogràfics sobre l'atenció centrada en la persona adreçat a aquelles persones que vulguin aprofundir en el tema.

Veure Guia

Actes i jornades

  • 21 d'abril. Barcelona. IV Jornada de Bioètica "La confidencialitat a la pràctica assistencial". >>més
  • 28 d'abril. Madrid. IV Jornada Vigilancia de la Salud Pública: Problemas de salud y factores de riesgo: La vigilancia de la salud global >>més
  • 3 de maig. Barcelona. Seminari "Els determinants de la salut: com actuar des de l'àmbit local".  >>més
  • 6 de maig. Igualada. I jornada sobre suïcidi i comportaments autolesius.>>més


Publicacions oficials

DOGC

Ordre SLT/80/2016, de 9 de març, per la qual s'aprova el Programa d'actuacions estacionals del Servei Català de la Salut per coordinar les diferents xarxes assistencials en relació amb el tractament de determinats tipus de pacients durant el període de 2015-2016.

Resolució TSF/964/2016, d'11 d'abril, per la qual s'obre la convocatòria ordinària per a la concessió de subvencions del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per a entitats en l'exercici 2016