Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de CatalunyaDestaquem

Últims dies per inscriure's a la sessió tècnica sobre la provisió de cures integrals

La sessió es realitzarà en castellà i serà el dijous 11 de juny a les 14h, en format webinar. Per seguir-ho en directe només cal fer la inscripció i connectar-se a l'hora de l'acte. L'experta en la matèria, Mariola Bernal, consultora en estudis de salut i instructora de mindfulness, serà la ponent d'aquesta sessió titulada: Provisió de cures integrals: Contribueix la dimensió espiritual a la millora de la qualitat i sostenibilitat dels serveis sanitaris i socials?

Més informació


Activitat Consorci

Anàlisi del pla d'inspecció d'ofici de l'atenció sociosanitària publicat per l'AEPD

L'equip d'experts de l'Àrea de Protecció de Dades del CSC ha publicat un nou article a partir del Pla d'Inspecció d'ofici de l'atenció sociosanitària on destaquen els aspectes més rellevants d'aquest pla de l'AEPD i assenyalen allò que és més important per a l'agència, per tal que les entitats ho puguin tenir present.

Llegir més

Quatre alumnes d'informàtica guanyen un premi per la creació d'una web a partir del projecte del CSC i els Mossos 'Mou-te amb salut, envolta't de seguretat'

En un concurs on s'han presentat més de 3.300 participants, els guanyadors han estat de l'Institut Cendrassos de Figueres amb una web que adapta l'exposició del CSC i els Mossos d'Esquadra: 'Mou-te amb salut, envolta't de seguretat', una exposició itinerant que ja fa més de dos anys que recorre els centres sanitaris de tot el territori i que es va iniciar al CIS Cotxeres.

Llegir més


Informació patronal CAPSS

Nova circular de CAPSS

Podeu trobar al nostre web la circular 45.20 d'àmbit laboral relacionada amb la COVID-19, en aquesta ocasió sobre la consideració d'accident de treball de les malalties del personal dels centres sanitaris i residencials a conseqüència del contagi per coronavirus.

Més informació

Aprovat l'Ingrés Mínim Vital

El BOE núm. 154, d' 1 de juny, publica el Reial Decret Llei 20/2020, de 29 de maig, pel qual s'estableix l'ingrés mínim vital. Aquest nou dret social va entrar en vigor el dia 1 de juny de 2020 i vol oferir una prestació no contributiva de caràcter subjectiu i intransferible destinada als membres d'una mateixa llar, que es trobin en situació de pobresa severa agreujada per la pandèmia del coronavirus.

Veure BOE

Novetats sobre les prestacions del fons d'UNESPA

UNESPA ha actualitzat la informació i la documentació necessària per tal que el personal sanitari dels hospitals i de les residències de gent gran que hagin estat involucrats directament en la lluita contra la COVID-19 puguin accedir a les prestacions del fons d'UNESPA. 

Més informació


Compartim experiències

El projecte GHATA de l'Hospital General de Granollers permet fer un seguiment no presencial del pacient

La crisi sanitària per l'epidèmia de coronavirus ha accelerat aquest innovador projecte de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers que permet que les visites del pacient siguin només les necessàries. Tot es gestiona a través de l'APP de l'hospital que, a partir d'algoritmes, fa que segons les respostes dels pacients s'activin diferents circuits. Una nova experiència dels associats al CSC que en aquest cas ens presenten el responsable de projectes de la Direcció d'Estratègia Digital, Toni Alonso, i el responsable de la Unitat de Pacients Externs del Servei de Farmàcia, Carlos Seguí, ambdòs de l'Hospital General de Granollers.

Veure vídeo


Publicacions oficials

BOE

Reial Decret 537/2020, de 22 de maig, pel qual es prorroga l'estat d'alarma declarat pel Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.

Ordre SND/458/2020, de 30 de maig, per a la flexibilització de determinades restriccions d'àmbit nacional establertes després de la declaració de l'estat d'alarma en aplicació en la fase 3 del Pla per a la transició cap a una nova normalitat.

 

DOGC

Resolució SLT/1200/2020, de 2 de juny, per la qual es deixa sense efectes la limitació en el règim d'ingressos i de visites en l'àmbit dels centres residencials establerta per la Resolució SLT/720/2020, de 13 de març, per la qual s'adopten noves mesures addicionals per a la prevenció i el control de la infecció pel SARS-CoV-2.

Resolució SLT/1184/2020, de 29 de maig, de cessament i nomenament d'una vocalia del Consell de Direcció del Servei Català de la Salut.ofertes de treball

Treballa amb nosaltres

Consulta les darreres convocatòries publicades a la nostra pàgina web.

més informació