Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de CatalunyaDestaquem

La reforma horària a debat en la sessió pública del CSC del proper dimarts

Dos experts abordaran la qüestió sobre els canvis horaris en la vida quotidiana i els seus efectes per la salut, en una sessió gratuïta organitzada pel CSC i a la que només s'ha de realitzar la inscripció per assistir-hi el pròxim 19 d'abril

Més informació


Activitat Consorci

Nova sessió tècnica del CSC per tractar les polítiques de salut i integració en la població immigrada

La jornada es farà el pròxim 28 d'abril amb les ponències del director de Serveis de Salut de l'Ajuntament de Barcelona i dues investigadores del servei d'estudis del CSC

Llegir més

Tornen les trobades de salut pública del CSC

La primera sessió serà el 19 d'abril i s'abordarà el tema dels canvis horaris i la salut a càrrec dels experts en la qüestió Fabian Mohedano i Trinitat Cambras

Llegir més

La consellera Bassa es compromet en la lluita contra l'estigma en salut mental

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, es va reunir amb els fundadors i dirigents d'Obertament per conèixer de primera mà la seva tasca

Llegir més

El CSC presenta diversos pòsters al VIII congrés nacional d'atenció sanitària al pacient crònic

​El congrés es va celebrar a Madrid i va reunir als experts en atenció a la cronicitat

Llegir més


Informació patronal CAPSS

Prioritats 2016 de la Comissió Europea en matèria de Seguretat i Salut en el Treball

La Comissió Europea ha publicat el seu programa de treball per a l'exercici 2016, que inclou 40 accions "REFIT". El REFIT s'orienta a "preservar la senzillesa i el bon acompliment de tota la legislació de la Unió Europea, l'eliminació de càrregues innecessàries i adaptar la legislació existent sense comprometre els nostres ambiciosos objectius polítics". 

Llegir més

Celebrada la tercera reunió de la Comissió Paritària del I Conveni Col·lectiu de la sanitat concertada

En la reunió de la Comissió Paritària del I Conveni Col·lectiu de la sanitat concertada que va tenir lloc dilluns 11 d'abril es van aprovar els premis de fidelització que restaven pendents. 


Circular laboral del Foment del Treball Nacional

La circular 9/2016 del Foment del Treball Nacional (FTN) analitza els canvis en matèria de bonificacions i reduccions a la contractació que es van produir a conseqüència de l'aprovació del Real Decreto-Ley 3/2012, de 10 de febrero, de medidas urgentes para la reforma del mercado laboral, i posteriorment, la Ley 3/2012, de 6 de julio, de Medidas Urgentes para la Reforma del Mercado Laboral

Circular


T'interessa

Nou article sobre la despesa del sistema sanitari a Espanya

Els experts Guillem López-Casasnovas i Beatriz González López-Valcárcel acaben de publicar un nou article sobre la despesa del sistema sanitari amb el títol: El sistema sanitario en España, entre lo que no acaba de morir y lo que no termina de nacer amb reflexions del present i futur de la despesa pública a Espanya.

Accedir a l'article

El CatSalut facilita l'accés a les llistes d'espera a Catalunya

A la pàgina web del CatSalut s'ha habilitat un espai adreçat a la ciutadania amb informació actualitzada sobre les llistes d'espera dels centres sanitaris de Catalunya.

Més informació

Ucf presenta la seva formació per aquest segon trimestre de l'any

L'oferta formativa online compta amb cursos de diferents durades, dissenyats per al desenvolupament professional dels diferents col·lectius professionals dels centres de salut i socials (administratius, auxiliars d'infermeria, facultatius , fisioterapeutes, infermeria, portalliteres...). I les formacions estan obertes a tots els centres, que poden inscriure els seus professionals individualment o en grups.

Més informació

Creu de Sant Jordi per diverses personalitats i entitats del món sanitari i social

El Govern català ha distingit amb la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats i 13 entitats, destaca de totes elles diverses del sector sanitari i social com ara: Mercè Boada i Rovira, Bonaventura Clotet i Sala, Guillem López i Casasnovas, Maria Victòria Molins Gomila, l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) i La Marató de TV3.

Llegir més

Disponible una escala de valoració del SAD Social

El document ha estat elaborat per la Diputació de Barcelona i pretén ser una eina facilitadora per la formulació de criteris comuns d'avaluació de casos del Servei d'Ajuda a Domicili als professionals.

Més informació

Actes i jornades

  • 21 d'abril. Barcelona. IV Jornada de Bioètica "La confidencialitat a la pràctica assistencial". >>més
  • 28 d'abril. Madrid. IV Jornada Vigilancia de la Salud Pública: Problemas de salud y factores de riesgo: La vigilancia de la salud global >>més
  • 3 de maig. Barcelona. Seminari "Els determinants de la salut: com actuar des de l'àmbit local".  >>més
  • 6 de maig. Igualada. I jornada sobre suïcidi i comportaments autolesius.>>més

 Publicacions oficials

DOGC

  • RESOLUCIÓ SLT/863/2016, de 18 de març, per la qual es convoca el curs per a l'obtenció del títol de diploma de postgrau en salut pública per a l'edició 2016-2017.
  • ACORD GOV/44/2016, de 5 d'abril, per al desenvolupament de l'economia col·laborativa a Catalunya i de creació de la Comissió Interdepartamental de l'Economia Col·laborativa: