Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de CatalunyaDestaquem

Últimes places per a la jornada del SACAC

La sessió tractarà sobre la incidència de normatives sectorials en el dret de la contractació pública i és gratuïta però l'aforament està ja gairebé ple. Per assistir cal omplir aquest formulari online, la jornada serà el dimarts vinent al matí al Palau Macaya de Barcelona. Ja es pot consultar el programa d'aquesta jornada que pretén identificar quines remissions conté la Llei de Contractació del Sector Públic a altres disciplines del dret tals com el dret de la competència, secrets empresarials i dret laboral.

Més informació

És millor la coordinació assistencial en entorns sanitaris integrats que amb múltiples proveïdors?

Aquesta és una de les preguntes que respon el projecte COORDENA.CAT del qual es mostraran els resultats en una Sessió Tècnica CSC que se celebra el pròxim dijous 14 i que és d'inscripció gratuïta. En aquest estudi han participat 3.308 metges i metgesses d'atenció primària, hospitalària d'aguts i sociosanitària procedents de 32 àrees del sistema de salut de Catalunya.

Més informació


Activitat Consorci

Els serveis comunitaris davant el repte de l'atenció a les persones amb necessitats complexes

El pròxim 26 de novembre celebrem una nova jornada sobre l'atenció a les persones amb necessitats complexes, aquest cop des del punt de vista dels serveis comunitaris. Paloma Navas, directora de Salut Pública de Cantàbria, doctora per la Johns Hopkins University i conferenciant TEDx, experta en envelliment i lluita contra la discriminació per causa de l'edat, serà la conferenciant inaugural. Consulta ja el programa i fes la inscripció gratuïta abans que es completi l'aforament.

Llegir més

Nou article del SEPPS sobre l'ús de mecanismes de coordinació clínica en xarxes de serveis de salut Colòmbia

Gaceta Sanitaria ha publicat Factors que influeixen en l'ús de mecanismes de coordinació entre nivells assistencials a Colòmbia, article liderat pel Servei d'Estudis i Prospectives en Polítiques de Salut (SEPPS) del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i desenvolupat en col·laboració amb la Universitat del Rosario (Colòmbia) en el marc del projecte Equity LA II. Els resultats mostren una limitada implementació dels mecanismes de coordinació clínica en les xarxes d'estudi i permeten identificar àrees de millora.

Llegir més

Més de 200 professionals omplen la jornada del CSC sobre Atenció Centrada en la Persona

La presentació de Walter O. Coffey sobre el model Greenhouse, l'edatisme al segle XXI, el cohousing i l'aplicació de l'Atenció Centrada en la Persona van centrar aquesta quarta edició de la jornada d'Atenció Social del CSC.

Llegir més


Informació patronal CAPSS

CAPSS presenta les conclusions per abordar el repte de la millora de la qualitat de l'ocupació en el sistema sanitari

La directora de la patronal CAPSS, Pilar Rol, va presentar les conclusions del grup que ha coordinat la patronal del CSC en el Fòrum de Diàleg Professional. Les conclusions dels 17 grups es van exposar en un acte aquesta setmana, i en el cas del grup coordinat per CAPSS es respon al repte de millorar la qualitat de l'ocupació en el sistema sanitari.

Conclusions Fòrum

Celebrada una Sessió Plenària sobre la retribució en vacances

El passat dimecres, 30 d'octubre, es va celebrar una Sessió Plenària conjunta de les patronals CAPSS, UCH i ACES per tal de debatre i analitzar, amb els responsables de gestió de persones de les entitats associades, els dubtes sorgits en relació amb l'aplicació de la Sentència 535/2019 sobre la retribució de vacances.


Nova circular informativa de CAPSS

La Patronal CAPSS ha publicat una nova circular informativa sobre la protecció radiològica de les persones treballadores amb ocasió d'exposicions en la vigilància de la salut.

més informació


T'interessa

Nou estudi sobre les eines informàtiques per a facilitar la seguretat del pacient en el seu domicili

La International Medical Informatics Association (IMIA) ha explorat com diferents eines informàtiques poden facilitar la gestió de la informació per millorar la seguretat del pacient en la llar. De l'estudi es dedueix que cal agregar i transmetre informació entre diferents actors i sistemes sanitaris.

Més informació

El CIS Cotxeres engega un programa de cuidadora experta en demència

Recentment, el CIS Cotxeres de Barcelona realitza un programa conduït per una cuidadora experta en demència formada pels mateixos professionals del centre. Així, el centre ubicat a Nou Barris, se suma a un projecte que permet millorar l'atenció de les persones amb demència a través de la transmissió de coneixement amb aquesta figura de la cuidadora experta. En cada sessió, a més de la difusió de coneixements, es comparteixen experiències a partir de la teràpia grupal.


Actes i jornades

  • 7 i 8 de novembre Reus. IV Jornada d'Infermeria Oncològica de Tarragona i Terres de l'Ebre >>més
  • 8 de novembre Barcelona Jornada Setge a l'assetjament >>més
  • 15 de novembre Madrid. VIII Jornada Centro Nacional de Epidemiología-Sociedad Española de Epidemiología >>més
  • 18 de novembre Madrid. Jornada del Día Europeo para el Uso Prudente de los Antibióticos 2019 >>més
  • 20 al 23 de novembre Marsella. 12è Congrés Europeu de Salut Pública >>més
  • 21 de novembre Barcelona. 4a Jornada sobre Bioètica del PSMAR >>més
  • 22 de novembre Barcelona. Jornada "Més enllà del cel o de l'infern de les pantalles: una mirada a la complexitat" >>més
  • 25 i 26 de novembre Barcelona. XXIII Jornades Internacionals sobre Tuberculosi >>més
  • 3 de desembre Sant Boi. Introducció a la Teràpia Basada en la Mentalització amb adolescents >>més


Publicacions oficials

DOGC

Ordre TSF/194/2019, de 29 d'octubre, per la qual s'actualitzen el cost de referència, el mòdul social i el copagament de les prestacions no gratuïtes, de la cartera de serveis socials per a l'exercici 2019.

Resolució SLT/2777/2019, de 15 d'octubre, per la qual s'obre la convocatòria per a la concessió de subvencions per al finançament a entitats privades sense afany de lucre que realitzin actuacions en l'àmbit de la salut per al foment de la salut i el suport als pacients i a les famílies, durant l'any 2019, amb fons provinents d'herències intestades a favor de la Generalitat de Catalunya.

 

BOE

Reial Decret 601/2019, de 18 d'octubre, sobre justificació i optimització de l'ús de les radiacions ionitzants per a la protecció radiològica de les persones amb ocasió d'exposicions mèdiques.

Reial Decret-llei 14/2019, de 31 d'octubre, pel qual s'adopten mesures urgents per raons de seguretat pública en matèria d'administració digital, contractació del sector públic i telecomunicacions.ofertes de treball

Treballa amb nosaltres

Consulta les darreres convocatòries publicades a la nostra pàgina web.

ofertes de treball