Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de CatalunyaDestaquem

Les implicacions del projecte VISC+, demà a la sessió tècnica del CSC

Amb el projecte VISC+ de plena actualitat, el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) convida a tots aquells interessats en el tema a assistir demà dijous 25 de febrer a una sessió tècnica del CSC titulada: Implicacions del projecte VISC+. La sessió, que és oberta a tothom però requereix inscripció, comptarà amb la ponència de la doctora Lidia Buisan, membre de l'Observatori de Bioètica i Dret de la Universitat de Barcelona, que abordarà les implicacions ètiques, jurídiques i socials.

Més informació

Posicionament del CSC al Consell de Direcció del CatSalut

El CSC va participar al Consell de Direcció del CatSalut del passat dilluns i va donar suport a l'aprovació de la supressió de l'Hospital General de Catalunya i de la Clínica del Vallés com a centres d'internament del SISCAT, sempre i quan aquesta mesura no afecti l'usuari -és a dir que no augmenti les llistes d'espera- ni afecti els treballadors d'aquests centres. A banda d'aquesta qüestió, el CSC també es va mostrar a favor de la creació de l'àrea del Medicament a l'estructura del CatSalut per donar rellevància a aquest àmbit de treball. Aquests dos temes són els més destacats d'aquest òrgan de govern i direcció del CatSalut, al qual el CSC ha tornat a formar-ne part amb el canvi de Govern de Catalunya.Activitat Consorci

El CSC participa a la conferència internacional sobre el paper de la recerca davant el desafiament de la immigració

La Dra. M. Luisa Vázquez, cap del Servei d'Estudis del CSC ha participat com a experta internacional convidada a la conferència internacional Understanding and tackling the migration challenge: the role of research organitzada per la Direcció General de Recerca i Innovació de la Comissió Europea els dies 4 i 5 de febrer a Brussel·les.

Llegir més


Informació patronal CAPSS

Update Directiu 2016 (5a edició)

El pròxim 1 de març i en el marc de la celebració dels 10 anys d'UCf, es realitza a Barcelona la Jornada Inaugural del 5è Programa Update Directiu. L'acte tindrà lloc a les 16h a l'Aula Magna de la Facultat de Medicina de l' Hospital Clínic de Barcelona. 

Llegir més

Sessió plenària de responsables d’Infermeria

Aquest divendres 26 de febrer a la seu del CSC, tindrà lloc una segona sessió plenària de responsables d'Infermeria per actualitzar  l'estat de situació de les actuacions desenvolupades arran del Real Decreto 954/2015, por el que se regula la indicación, uso y autorización de dispensación de medicamentos y productos sanitarios de uso humano por parte de los enfermeros.


Normes de cotització de la Seguretat Social per a l’any 2016

Foment de treball analitza mitjançant una circular les normes de Cotització a la Seguretat Social per al any 2016, publicades al BOE nº 26 de 30 de gener. 

Circular


T'interessa

Compareixença del conseller de Salut

El passat 11 de febrer, el conseller de Salut, Antoni Comín, va realitzar una sessió informativa de la Comissió de Salut, la primera com a conseller i en la qual es van establir els objectius i les actuacions del Departament de Salut. Posem a la vostra disposició la presentació que el conseller va utilitzar en aquesta compareixença. 

Veure presentació

Jornada de reflexió de gestors sanitaris sobre la despesa farmacèutic

El proper dimecres 6 d'abril tindrà lloc la XII Jornada de reflexió de gestors sanitaris sobre la despesa farmacèutica i el seu impacte en la sostenibilitat del sistema i la X Jornada de debat sobre eficàcia i seguretat en la utilització actual de medicaments en les quals el CSC participa en el comitè científic. 

Veure programa

Protocol d’actuació davant de casos de febre vírica de Zika

El Departament de Salut ha publicat un protocol d'actuació davant de casos de febre vírica de Zika en l'àmbit obstètric i pediàtric de Catalunya, el qual implica fer un seguiment exhaustiu d'aquestes gestants però també dels seus nadons després del part. 

Accedir al protocol

Informe valoració del grau de discapacitat

L'Imserso acaba de publicar l'informe de situació de la Base Estatal de dades de persones a les quals se'ls ha realitzat el procés de valoració del grau de discapacitat a 31 de desembre de 2014, que recull informació relativa a l'històric de la gestió de les valoracions en les diferents comunitats autònomes que conformen l'Estat espanyol. 

Llegir informe

Actes i jornades

  • 11 de març. XII Jornada de Salut organitzada per l'Hospital General de Granollers. >>més
  • 14 al 18 de març. Curso de introducción a las intervenciones de salud en crisis humanitarias para equipos internacionales sanitarios. Madrid. >>més

 Publicacions oficials

DOGC

ORDRE TSF/23/2016, de 8 de febrer, de modificació de l'Ordre EMO/353/2015, de 24 de novembre, per la qual s'estableix el calendari de festes locals a la Comunitat Autònoma de Catalunya per a l'any 2016.

RESOLUCIÓ TSF/314/2016, de 8 de febrer, per la qual es disposa la inscripció i la publicació de l'Acord de modificació del Pacte de regulació del sistema de selecció per al nomenament del personal estatutari temporal en l'àmbit de l'empresa pública Institut Català de la Salut (codi. núm. 79002732132008).

RESOLUCIÓ SLT/383/2016, de 19 de gener, per la qual es fa públic l'encàrrec de gestió fet pel Departament de Salut al Consorci Hospital Clínic de Barcelona per realitzar activitats de vigilància epidemiològica en relació amb les infeccions respiratòries agudes, el xarampió, la rubèola, la parotiditis i les arbovirosis.

RESOLUCIÓ TSF/331/2016, de 8 de febrer, per la qual es disposa la inscripció i la publicació de l'Acord sobre increment salarial per a l'any 2016 del VI Conveni col·lectiu únic d'àmbit de Catalunya del personal laboral de la Generalitat de Catalunya (codi de conveni núm. 79000692011994).

CORRECCIÓ D'ERRADES a l'Ordre EMO/353/2015, de 24 de novembre, per la qual s'estableix el calendari de festes locals a la Comunitat Autònoma de Catalunya per a l'any 2016 (DOGC núm. 7013, de 7.12.2015).