Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de CatalunyaDestaquem

Ja està disponible el programa de la sessió sobre el nou reglament en protecció de dades

La directora general de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT), Maria Àngels Barbarà, farà la ponència inaugural i després s'exposaran les experiències de tres entitats sanitàries en l'aplicació de la normativa. A més, al final de la jornada, des de l'Àrea de Protecció de Dades del CSC respondrem a les preguntes sobre el nou reglament que ens podeu fer arribar per correu electrònic a: dpd@consorci.org Ja es pot consultar tot el programa d'aquesta sessió gratuïta, però que requereix omplir la inscripció per aforament de la sala 

Més informació

El proper novembre celebrarem una nova jornada d'atenció social

El 13 de novembre al matí, el Palau Macaya de Barcelona acollirà la III Jornada d'Atenció Social CSC, aquest cop sota el lema: L'ACP i els equips emocionalment intel·ligents. La sessió és gratuïta però cal fer la inscripció, i ja podem avançar que comptarem amb la conferència de Laura Mari Barrajón, especialista en intel·ligència emocional, a més d'una taula de diàlegs amb diferents experiències en Atenció Centrada en la Persona

Més informació


Activitat Consorci

El CSC participa en una missió amb diverses entitats catalanes per buscar oportunitats de cooperació internacional a l'Argentina

El CSC aporta el seu coneixement i experiència a Llatinoamèrica en un viatge organitzat per ACCIÓ i la Taula del Tercer Sector, i que se centra especialment en aportar futures solucions en àmbits com el suport a la infància, a les persones amb discapacitat i a la salut mental. A més, el CSC ha impartit un taller sobre atenció centrada en la persona

Llegir més

El SEPPS aporta la perspectiva de recerca qualitativa en un nou manual sobre l'elaboració de projectes en ciències de la salut

El Servei d'Estudis i Prospectives en Polítiques de Salut del CSC signa el capítol dedicat a l'elaboració de l'apartat de metodologia en estudis qualitatius del nou manual Cómo elaborar un proyecto en ciencias de la salud

Llegir més

El CSC participa al congrés sobre economia de la salut del European Center for Peace Development de l'ONU

El director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC va explicar la metodologia d'anàlisi multicriteri com a eina pel procés de presa de decisions en el cas dels medicaments

Llegir més

El CSC promourà la nova Comissió de Salut de la Coordinadora Catalana de Fundacions

Ambdues entitats es van reunir ahir per establir noves vies de col·laboració

Llegir més


Informació patronal CAPSS

Comença la negociació del V Conveni Col·lectiu d'Atenció Domiciliària

Els sindicats CCOO i UGT han procedit a la denúncia del IV Conveni Col·lectiu d'Atenció Domiciliària de Catalunya i està previst que durant el mes d'octubre es constitueixi la comissió negociadora del V Conveni.

El Tribunal Suprem estableix com a doctrina legal que les prestacions per maternitat estan exemptes de l'IRPF

La sentència del TS desestima un recurs de la Abogacía del Estado, que defensava que aquestes  prestacions no haurien d'estar exemptes de l'IRPF.  


Nou Butlletí Projecte Àgora

En el butlletí d'aquest mes, destaquem els quatre articles de Recursos Humans al món i l'anàlisi de l'app ídstress, aplicació que té la finalitat d'orientar, ajudar i ensenyar, de forma personalitzada, a gestionar l'estrès i els estats emocionals. En l'apartat Unitat de coneixement s'aborda la salut mental a la feina, considerant la mateixa com a una part fonamental de les estratègies que tenen l'objectiu de millorar el benestar en l'entorn laboral i aconseguir una empresa saludable. 

Veure butlletí


T'interessa

El Govern aprova impulsar un conjunt d'estratègies en salut mental i addiccions en infants i joves

L'acord, que s'emmarca en el Pla director de salut mental i addiccions 2017-2019, preveu 7 línies estratègiques que aposten pel desplegament d'un model d'atenció comunitària.

Més informació

Nova memòria de 'Barcelona Salut als Barris'

L'Agència de salut Pública de Barcelona (ASPB) ha elaborat aquest document, on per a cada barri es facilita la descripció d'aquest i els problemes diagnosticats en el treball comunitari, així com les taules i grups actius i les intervencions on l'ASPB hi ha donat algun tipus de suport, amb el nombre de persones participants i elements d'avaluació.

Més informació

Presentats els serveis en xarxa entre sis hospitals de Barcelona ciutat, Osona, el Ripollès i el Vallès Oriental

En una jornada celebrada divendres, es van presentar els avenços en el desplegament del model col·laboratiu en xarxa que lideren els professionals de la Fundació Asil Hospital de Granollers, l'Hospital Clínic de Barcelona, el Consorci Hospitalari de Vic i la Fundació Hospital de Sant Celoni amb l'objecte d'establir una aliança estratègica en matèria de gestió assistencial de la salut. Posteriorment s'hi va afegir l'Hospital de Campdevànol i l'Hospital de Mollet, amb la qual cosa la població de referència aproximada és d'un milió i mig de persones.

Més informació

Recupera la conferència del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies sobre polítiques socials

El Fòrum Social Pere Tarrés ha publicat la conferència íntegra titulada Polítiques socials per apoderar les persones que ha impartit el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir el Homrani. 

veure vídeo

Actes i jornades

 • 15 d'octubre Madrid. II Jornada sobre vacunación de la Sociedad Española de Epidemiología >>més
 • 16 d'octubre Terrassa. II Jornada sobre l'ús de medicaments en la continuïtat assistencial al Vallès Occidental >>més
 • 16 al 18 d'octubre Barcelona. Healthio >>més
 • Octubre Barcelona. Postgrau UB en Sistemes Integrats de Gestió - Consultor SAP >>més
 • 17 al 19 d'octubre Saragossa. XXXVI Seminari d'Enginyeria Hospitalària >>més
 • 18 d'octubre Manresa. VII Jornades d'actualització d'infermeria d'Atenció Primària de l'AIFiCC >>més
 • 17 al 21 d'octubre Seül. 22nd WONCA World Conference >>més
 • 9 de novembre Mollet. I Jornada d'Hospitalització i Atenció domiciliària en Salut Mental >>més
 • 22 i 23 de novembre Barcelona. Congrés Activa't per la Salut Mental >>més
 • 22 al 24 de novembre Toledo. Congreso de oncología médica, hematología y farmacia oncológica >>més
 • 23 de novembre Igualada. XI Workshop d'actualització en Salut Mental i Drogodependències >>més
 • 28 de novembre a l'1 de desembre Ljubljana. 11th European Public Health Conference >>més


Publicacions oficials

DOGC

Resolució VEH/2260/2018, de 3 d'octubre, per la qual es fan públics l'estat d'execució del pressupost de la Generalitat i els moviments i la situació del Tresor referits a 30 de juny de 2018.

Resolució EMC/2248/2018, d'1 d'octubre, per la qual s'obre la convocatòria dels ajuts destinats a universitats, centres de recerca i fundacions hospitalàries per contractar personal investigador novell (FI) per a l'any 2019 (ref. BDNS 417789).

Ordre SLT/160/2018, d'1 d'octubre, per la qual es modifiquen les tarifes màximes dels serveis de transport sanitari no urgent que convingui o contracti el Servei Català de la Salut, establertes per l'Ordre SLT/90/2018, de 22 de juny.

Ordre SLT/161/2018, d'1 d'octubre, per la qual s'estableixen les tarifes màximes per a l'any 2018 dels serveis d'atenció integral a l'acondroplàsia, altres displàsies i trastorns del creixement que contracti el Servei Català de la Salut.

Ordre SLT/162/2018, d'1 d'octubre, per la qual es determinen, per a l'any 2018, la càpita mitjana corresponent al sistema de contraprestació de l'atenció especialitzada familiar i comunitària i de salut pública en l'àmbit de l'atenció primària.

Ordre SLT/163/2018, d'1 d'octubre, per la qual es determinen, per a l'any 2018, els preusunitaris de l'atenció psiquiàtrica i de salut mental.

Ordre SLT/164/2018, d'1 d'octubre, per la qual s'estableixen per a l'any 2018 les tarifes màximes de determinades tècniques de teràpia respiratòria domiciliària que contracti el Servei Català de la Salut.

Ordre SLT/165/2018, d'1 d'octubre, per la qual es determinen per a l'any 2018 els preus unitaris per a la contraprestació de l'atenció hospitalària i especialitzada.

Ordre SLT/166/2018, d'1 d'octubre, per la qual s'estableixen per a l'any 2018 les tarifes màximes dels serveis de rehabilitació ambulatòria, rehabilitació domiciliària i logopèdia que contracti el Servei Català de la Salut.

Ordre SLT/167/2018, d'1 d'octubre, per la qual s'estableixen per a l'any 2018 les tarifes màximes dels serveis de diàlisi realitzats pels centres i establiments sanitaris d'àmbit no hospitalari que contracti el Servei Català de la Salut.

Ordre SLT/168/2018, d'1 d'octubre, per la qual s'estableix per a l'any 2018 la tarifa màxima dels serveis de litotrípsia extracorpòria que contracti el Servei Català de la Salut.

Ordre VEH/159/2018, de 3 d'octubre, sobre operacions comptables de tancament de l'exercici pressupostari de 2018.ofertes de treball

Treballa amb nosaltres

Des del Consorci de Salut i Social de Catalunya t'informem de les darreres ofertes publicades a la nostra pàgina web:

Podeu consultar el nostre web per estar al dia de les ofertes.

més informació