Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de CatalunyaDestaquem

Nova Sessió Plenària de CAPSS

Demà tindrà lloc la primera sessió plenària de CAPSS d'aquest any 2016, que es farà a la seu del Parc de Salut Mar-Institut Bonanova. En aquesta ocasió, ens acompanyaran en Rafael Gomáriz, cap de l'Assessoria Jurídica del CatSalut,  que abordarà el tema dels requisits d'accés i exercici de professions, oficis o activitats que impliquin contacte habitual amb menors i l'Alba Brugués, adjunta a la Gerència del CASAP i presidenta de l'AIFiCC, que farà una exposició sobre l'estat de situació actual de la prescripció infermera. També s'analitzaran les principals novetats en l'àmbit laboral i les que afecten el sector salut i social.Activitat Consorci

El CSC s'adhereix al manifest sobre la prescripció infermera a Catalunya

El document es va entregar al Departament de Salut i reclama l'aprovació del marc normatiu autonòmic de la prescripció per la professió d'infermeria

Llegir més


Informació patronal CAPSS

Publicades les normes de cotització a la Seguretat Social per al 2016

El BOE de 30 de gener publica l'Ordre ESS/70/2016, de 29 de gener, per la qual es desenvolupen les normes legals de cotització a la Seguretat Social, atur, protecció per cessament d'activitat, Fons de Garantia Salarial i formació professional, contingudes en la Llei 48/2015, de 29 d'octubre, de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2016. En la Circular de CAPSS 04.16 podreu veure informació detallada al respecte.

Veure circular


T'interessa

Renovació de diversos càrrecs del CatSalut

El CatSalut ha fet pública la renovació de diversos càrrecs de la seva estructura directiva com són la subdirecció, i les direccions de les àrees d'Atenció Sanitària i Recursos Econòmics.

Llegir més

CIE-10-ÉS: nou sistema de classificació de malalties en el sistema sanitari espanyol

Al mes de gener, s'ha adoptat el nou sistema internacional de malalties CIM-10-ÉS com a sistema de classificació de referència en el sistema sanitari públic espanyol, substituint d'aquesta manera al CIM-9-MC. La incorporació d'aquest nou sistema de classificació es va aprovar en el Consell Interterritorial al març de 2013 i des del passat mes de juliol, el Ministeri va habilitar una plataforma en línia per facilitar la formació dels professionals sanitaris en aquesta nova versió. 

Llegir més

Índex de Consum de Salut Europeu 2015

Aquest índex (Euro Health Consumer Index 2015) és una publicació que cada any realitza l'empresa Health Consumer Powerhouse on compara, des de l'any 2006, indicadors claus dels sistemes de salut a 35 països d'Europa.

Accedir a l'índex

Anàlisi de models basats en l’evidència de reemborsament i fixació de preus de medicaments

Article publicat al butlletí del mes de gener de GeCofarma sobre un estudi que avalua els diferents enfocaments portats a terme en Europa per tal de fixar preus de nous medicaments i establir el seu reemborsament.

Llegir més

UCf ofereix formació a través del mòbil

UCf presenta el Health Mobile Learning, un nou programa dirigit als hospitals i centres de salut que tracta sobre una formació mitjançant microcontinguts que es segueix a través de dispositius mòbils. 

Veure programa

Dades de gestió del SAAD mes de desembre

A l'apartat sobre informació destacada del Sistema per a l'Autonomia i Atenció a la Dependència (SAAD) del Portal de la Dependència de l'Imserso, s'ha publicat informació actualitzada a 31 de desembre de 2015 de l'estat de situació de la gestió del (SAAD). En aquests informes, es recull informació relativa a les persones que es troben pendents de rebre la seva prestació, la distribució de les prestacions reconegudes en funció de la seva tipologia (serveis i prestacions econòmiques) i el col·lectiu de persones que ja es troben ateses en cadascuna de les comunitats autònomes.

Llegir més

Actes i jornades

  • 4 - 5 de febrer. Brussel·les. Understanding and Tackling the Migration Challenge: The Role of Research International Conference. >>més
  • 10 de març. Manresa. 7a jornada de Geriatria del Bages. Organitza la Fundació Sociosanitària de Manresa conjuntament amb la Fundació Althaia. >>més
  • 14 -15 de març. Sevilla. I Jornada de Tuberculosis. >>més

 Publicacions oficials

BOE

Resolució de 14 de gener de 2016, de la Secretaria d'Estat de la Seguretat Social, per la que s'aprova el Plec general per a la contractació i les Instruccions generals d'aplicació en relació amb els procediments de contractació de les mútues col·laboradores amb la Seguretat Social.