Actualitat >

Notícies

Alimentació i salut a la propera 'Trobada de Salut Pública del CSC'

Acaba un nou cicle de Trobades dde Salut Pública CSC i ho fa amb un tema cada cop més important per la salut pública: l'alimentació. Per abordar aquest àmbit comptarem amb Carles Ariza, cap del Servei d'Avaluació i Mètodes d'Intervenció de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, que exposarà sobre les desigualtats en salut i almentació. Ariza ha avançat que entre les causes de les desigualtats socials en salut destaquen les relacionades amb les condicions de vida i hàbits. Entre elles, les necessitats i comportaments vinculats a l'alimentació prenen especial relleu, especialment en moments en que la crisi econòmica i social encara és present. Durant la xerrada, Ariza analitzarà la dimensió del problema i estratègies possibles per reduir les desigualtats relacionades amb l'alimentació.

També intervindrà Carmen Cabezas, subdirectora general de Promoció de la Salut de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, qui ens explicarà la política fiscal i les regulacions en alimentació, centrant-se en el darrer impost sobre les begudes ensucrades a Catalunya. En tercer lloc, Gemma Salvador, dietista-nutricionista de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, posarà el focus en la comunicació de les recomanacions en alimentació. Tot moderat per Conxa Castell, cap del servei d'Educació Sanitària i Programes de Salut de l'Agència de Salut Pública de Catalunya.

La sessió se celebrarà el pròxim 22 de novembre de 14 a 16 hores a la seu del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) a Barcelona, tot i que és un acte obert i gratuït, cal omplir la inscripció per aforament de la sala.