Actualitat >

Notícies

La gestió de les xarxes socials i el seu paper durant l'atemptat a Barcelona, centren la darrera Open Communication Talks CSC

Més d'una cinquantena de professionals van assistir ahir a la darrera sessió del segon cicle de les Open Communication Talks CSC, que en aquesta ocasió tractava sobre casos d'èxit en xarxes socials a Catalunya. Per abordar aquesta temàtica, els primers en exposar van ser tres professionals de l'equip del Departament de salut que gestiona xarxes socials. Judith Belmonte Rivera, Núria Casanova Callís i José Gabriel Navarro, van explicar quins perfils tenen en xarxes socials i perquè, així com l'estil que segueixen. A més, van presentar el Manual dels governs a Twitter, elaborat pel govern català i l'empresa Twitter. Des del Departament de Salut van insitir en la importància de generar xarxa i interacció, i en la responsabilitat que tenen en els seus missatges, tant aquells dirigits a la salut de la població com els que expliquen les polítiques sanitàries implantades.

Després va ser el torn dels Mossos d'Esquadra, a través d'Eva Abellán, cap policial de Comunicació de Mossos d'Esquadra, vam conèixer l'objectiu d'informació a la ciutadana que tenen en un àmbit tan delicat com la seguretat. A més, Abellán va explicar com gestionen els rumors que els hi arriben via xarxes socials i es va aturar especialment en els dies de l'atemptat a Barcelona i Cambrils del passat mes d'agost. Els Mossos d'Esquadra, igual que el Departament de salut i el Banc de Sang i Teixits, van veure créixer exponencialment els seus seguidors durant aquells dies, ja que molts buscaven informació ràpida i fiable en uns moments de molta incertesa. Abellán va destacar la importància de que la institució confiï plenament en l'àrea de comunicació per tal de poder realitzar una bona tasca durant una situació de crisi.

Finalment, Manel Gastó, responsable de Comunicació del Banc de sang i Teixits, va fer un repàs a l'evolució que han fet en xarxes socials i va explicar algunes iniciatives que els han permès créixer i aconseguir que més gent doni sang gràcies a aquests nous canals de comunicació. A més, Gastó va mostrar alguns exemples de com els propis usuaris els hi han donat idees que els hi han estat molt profitoses, i com va néixer el concepte de marató de donants 2.0.

La sessió es pot recuperar en vídeo al nostre Periscope. El tercer cicle de les Open Communication Talks CSC serà ja al 2019, però després de l'estiu ja coneixerem les dates i els ponents d'aquestes sessions gratuïtes que han convertit al Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) en un punt de trobada del coneixement, també en l'àmbit de la comunicació.