Actualitat >

Notícies

El CSC i IESE mostren experiències d'èxit en la integració dels serveis sanitaris i socials

El futur de l'atenció sanitària i social passa per una coordinació i una integració que sembla inevitable, així ho va transmetre el president del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), Manel Ferré, en la cloenda de la jornada del passat 8 de febrer que es va celebrar a l'escola de negocis IESE a Barcelona. La jornada, que va comptar amb un centenar d'assistents, tractava sobre integració dels serveis sanitaris i socials, i va ser el marc per presentar l'estudi que ambdues institucions, el CSC i IESE, han realitzat sobre integració i que ha liderat Natalia Yankovich, professora a ESE Bussines School Chile (anteriorment: assistant professor de Direcció de Producció, Tecnologia i Operacions a IESE). El també professor d'IESE i president de la Corporació Sanitària del Maresme i la Selva, Albert Fernéndez Terricabras, va donar la benvinguda a l'acte i ja va apuntar la importància de la integració, que després es va posar de manifest durant la ponència de Yankovich.

Per conèixer bé les quatre experiències en integració que es mostren a l'estudi, el director general del CSC, José Augusto García Navarro, va moderar una taula de debat amb els quatre responsables dels centres que han desenvolupat experiències integradores: Rafael Lledó, director general de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers; Alfredo García, director gerent del Consorci Sanitari de Terrassa; Pere Soley, director general del Consorci Hospitalari de Vic; i Jordi Fàbrega i Sabaté, director assistencial de Pediatria dels Pirineus i director assistencial de la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell. Es pot veure aquest debat recuperant els vídeos de la jornada a través del perfil de Periscope del CSC.

Potseriorment, el doctor Josep Anglada, va presentar el nou programa del CSC per l'abordatge de Persones amb Necessitats Complexes, un col·lectiu de població que està sobre el 5% però que en canvi suposa una despesa del 40% dels recursos sanitaris aproximadament. Anglada va repassar la literatura i les dades que mostren el repte que suposarà aquest col·lectiu de la població per la sostenibilitat dels sistemes sanitaris al món occidental. A més, Anglada va explicar com es pot definir una guia que apunti un model a seguir per aquest abordatge, un model que després caldria adaptar a cada territori. Aquesta presentació, també es pot recuperar al perfil de Periscope del CSC.