Actualitat >

Notícies

La darrera trobada de salut pública del CSC d'enguany tractarà sobre medi ambient i salut

El pròxim dijous 23 de novembre a les 14:00 hores tindrà lloc la Trobada de Salut Pública que clou el cicle d'enguany amb el títol: Medi ambient i salut.

La Trobada adoptarà el format de taula rodona i iniciarà amb la presentació La contaminació atmosfèrica i els seus efectes en la salut, a càrrec de Laia Font, del Servei de Qualitat i Intervenció Ambiental de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, que analitzarà les següents qüestions: Quina és l'evidència dels efectes de la contaminació atmosfèrica sobre la salut de la població? Ens afecta a tots per igual? Què diu l'Organització Mundial de la Salut? I quina situació tenim a Barcelona? Estem davant d'un repte de salut pública?.

A continuació, Cristina Castells, directora de la Direcció d'Energia i Qualitat Ambiental de l'Ajuntament de Barcelona, introduirà el: Programa de treball contra la contaminació de l'aire i explicarà el repte que suposa posar en marxa accions des de l'Ajuntament de Barcelona per millorar la qualitat de l'aire de la ciutat: zones d'intervenció ambiental especial amb restriccions pels vehicles més contaminants; noves maneres d'urbanitzar la ciutat on el vianant és el protagonista; i el pla de mobilitat, entre d'altres.

Finalment, David Casabona, cap de l'Oficina Tècnica d'Avaluació i Gestió Ambiental de la  Diputació de Barcelona, en la seva xerrada Suport de la Diputació als municipis per l'estudi i la millora de la qualitat de l'aire, parlarà de com es col·labora amb els ajuntaments petits de la província, entre d'altres, amb la xarxa de control de partícules, les unitats mòbils de control de la qualitat de l'aire i la realització d'estudis, i plans de millora. A més a més, farà una breu anàlisi dels resultats sobre els índexs de qualitat de l'aire d'aquestes intervencions.

La sessió, que és oberta a tot el públic interessat, tindrà lloc dijous 23 de novembre de 14:00 a 16:00 a la seu del CSC (avinguda del Tibidabo, 21). Per motius organitzatius, és necessària la confirmació de la vostra assistència a: >>Inscripció, així com la comunicació posterior amb temps suficient en el cas que no pugueu assistir.

Enllaços relacionats