Actualitat >

Notícies

La transformació digital en la comunicació al pacient centra la darrera sessió de comunicació del CSC

La irrupció del món digital ha canviat les relacions entre persones, i també entre els hospitals i els seus pacients. Per això, des del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) s'ha dedicat la darrera sessió del cicle Open Communication Talks CSC a la comunicació al pacient en entorns digitals. Aproximadament mig centenar de professionals han escoltat als dos ponents d'aquesta sessió, que a més són dos centres innovadors en la comunicació al pacient: l'Hospital Sant Joan de Déu i Badalona Serveis Assistencials. En primer lloc ha intervingut la social media i web manager de l'Hospital Sant Joan de Déu, Júlia Cutillas, qui ha explicat el perquè de l'inici del procés de transformació digital que van viure al seu centre i com segons el context s'han anat adaptant al canviant entorn digital. Així, Cutillas ha realitzat un ràpid repàs a l'estratègia digital de l'entitat destacant que "s'ha d'implicar al professional, al pacient i a l'usuari, inclosos en el nostre cas els pares dels pacients". Així, Cutillas ha mostrat els punts de contacte en la realitat i digital, i com desenvolupar l'estratègia digital. A més, la responsable de la web i les xarxes socials de l'hospital, ha afirmat que ara "hem de simplificar el nostre ecosistema digital" i que això passa per eliminar canals si cal, homogeneïtzar el missatge i orientar-se a l'usuari en la seva estratègia.

Després ha estat el torn de Jordi Piera, director d'Innovació i TIC de Badalona Serveis Assistencials (BSA) qui ha exposat sobre la innovació a la seva entitat, una innovació basada en tres punts claus: les TIC, el fet d'aprofitar que són una organització integrada i l'anàlisi de les dades de salut i social. Piera ha posat diversos exemples d'innovació i de comunicació al apcient a BSA, d'entre els quals destaca un projecte per ajudar als professionals d'Atenció Primària a tractar amb pacients amb depressió, als quals no poden dedicar-li tot el temps que voldrien. Es tracta d'una plataforma de suport psicològic que ha donat bons resultats tant pel que fa com a teràpia alternativa com "per aconseguir una certa desprescripció, i no hagin de prendre tants fàrmacs". El director d'Innovació i TIC de BSA ha explicat que aquest projecte va acabar derivant en un altre que va comptar amb ajudes europees per al seu desenvolupament, i també ha mostrat un altre exemple amb un projecte per a pacients amb risc cardiovascular. Tot plegat es pot entendre amb més detall recuperant la sessió que es va retransmetre en directe des del perfil de Periscope del CSC.

Després d'aquest primer cicle, les Open Communication Talks CSC tornaran després de les vacances d'estiu, pròximament es publicarà el calendari de les sessions així com els temes i els ponents a la web del CSC i als seus perfils en xarxes socials.