Actualitat >

Notícies

Participa en l’enquesta Coordena.cat per analitzar el grau de coordinació de l’atenció entre nivells assistencials al sistema de salut de Catalunya

Acaba de concloure la prova pilot de l'estudi COORDENA.CAT, que el Grup d'Avaluació de la Integració Assistencial (GAIA) del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), liderat pel seu Servei d'Estudis i Prospectives en Polítiques de Salut (SEPPS), està portant a terme amb l'objectiu d'analitzar el grau de coordinació de l'atenció entre nivells assistencials al sistema de salut de Catalunya. Encara és possible participar a l'estudi, que es basa en la realització d'una enquesta on-line a metges dels diferents àmbits assistencials al territori. Com a part de la fase de preparació de l'enquesta, el 3 de maig va finalitzar la prova pilot de l'enquesta a l'àrea de Viladecans i hi van participar 161 metges de l'Hospital de Viladecans, dels EAPs del SAP Delta de Llobregat i del centre sociosanitari Hèstia-Duran i Reynals. L'estudi i els resultats preliminars de la prova pilot es presentaran a la propera sessió tècnica del CSC, que tindrà lloc el 15 de juny.

L'enquesta COORDENA.CAT es posarà en marxa a partir del proper mes de setembre. Com a resultats immediats de l'estudi es disposarà de l'anàlisi a cada territori, i comparatius amb la resta de Catalunya, del grau de coordinació clínica entre nivells assistencials, del grau de coneixement i ús dels mecanismes de coordinació existents i els factors que influeixen en la coordinació entre nivells. L'opinió dels professionals permetrà també identificar les dificultats de coordinació al territori i proposar canvis per millorar l'atenció als pacients. Per ara, participen a l'estudi els centres situats a les comarques de l'Alt Empordà, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Empordà, Barcelonès, Berguedà, Garraf, Garrotxa, Gironès, Maresme, Osona, Solsonès i Vallès Occidental.

Una àmplia representació dels territoris de Catalunya donarà una visió més rica i contrastada sobre la coordinació entre nivells assistencials al sistema sanitari català, per això es demana i s'anima als centres que vulguin participar (i encara no hi són) a fer-ho, i per això només cal contactar amb Anabel Romero (per correu electrònic a arm@consorci.org o per telèfon al 932531820, a l'extensió 284). 

Aquest estudi està coordinat pel GAIA, liderat pel SEPPS, i del qual formen part diverses entitats associades al CSC: Consorci Hospitalari de Vic, el Consorci Sanitari de Terrassa, el Consorci Sanitari de l'Anoia, els Serveis de Salut Integrats Baix Empordà, el PAMEM, la Fundació de Salut Empordà, el Parc de Salut de Mar, Badalona Serveis Assistencials, el Grup SAGESSA, el Consorci Sanitari del Maresme i l'ICS. Està finançat per l'Instituto de Salud Carlos III, Subprograma de Proyectos de Investigación en Salud (FIS) (PI15/00021) y Fondos FEDER.