Actualitat >

Notícies

Tota la informació sobre els nous reglaments europeus de productes sanitaris, a la darrera jornada del SACAC

Avui s'ha celebrat una nova jornada organitzada pel Servei Agregat de Contractacions Administratives del Consorci (SACAC) aquest cop sobre nous reglaments europeus en productes sanitaris que ha despertat un gran interés entre els professionals que es dediquen a aquest àmbit. La sessió ha anat a càrrec de María Alaez, directora tècnica de la Federación Española de Empresas de Tecnología Sanitaria (FENIN), que ha començat amb una breu introducció al sector de la tecnologia sanitària i l'envergadura d'aquest, amb xifres com els 100.000 milions d'euros que el sector mou a Europa i recordant que "és un sector líder en el registre de patents". 

Després s'ha passat a analitzar el marc regulador a Espanya i a Europa, en aquesta part Alaez ha insistit en la importància de la seguretat en les directives de nou enfocament ja que busquen garantir la lliure circulació de productes sanitaris a Europa però amb un nivell de protecció assegurat per als pacients. Així, l'exposició ha anat entrant en les diferents directives europees sobre productes sanitaris tecnològics des dels principis  generals de la legislació fins a la seva aplicació en casos concrets, amb un denominador comú que és que "com més riscos té el producte més exigents són les regulacions". A més, en el cas d'aquests productes sanitaris "hi ha principis concrets que són obligatoris com l'avaluació clínica i una avaluació del funcionament", ha explicat la directora tècnica de FENIN.

Alaez també ha explicat el que cal tenir en compte a l'hora de transposar les directives europees i ha revisat aquestes directives, així com el que suposaran els nous reglaments europeus i el seu calendari d'aplicació. Posteriorment, la ponència s'ha centrat en alguns productes sanitaris concrets, l'aplicació d'alguns d'aquests productes, els productes que són d'un sol ús... I per finalitzar, s'ha abordat les obligacions dels usuaris del sector sanitari. Tot plegat ha donat una visió àmplia als assistents, així com aquells que ho han pogut seguir al perfil de Periscope del CSC, on es poden recuperar els vídeos de la conferència.