Actualitat >

Notícies

Assistim a la quarta reunió plenària de l’Aliança Catalunya 2030

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va assistir, com a membre del grup motor, a la quarta reunió plenària de l'Aliança Catalunya 2030. El president del CSC, Manel Ferré, i la responsable de Responsabilitat Social, Marta Moles, van acudir a la trobada, que va tenir lloc el passat 27 de gener a la seu del Districte Administratiu, a Barcelona. 

La reunió va estar organitzada pel Consell Assessor pel Desenvolupament Sostenible (CADS) de la Generalitat de Catalunya i va estar encapçalada per la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano. La sessió va servir per informar sobre l'estat dels treballs de l'opinió del CADS "10 reptes per al desenvolupament sostenible", així com per proposar la participació de l'Aliança Catalunya 2030 en l'Informe voluntari de seguiment sobre la implementació de l'Agenda 2030 a Catalunya, i presentar la proposta del projecte "Diàlegs Educació 2030: Transformem l'educació per als reptes globals". També va tenir lloc la signatura d'adhesió per part dels nous membres.

El CSC va ser una de les primeres entitats que va sumar-se a l'Aliança Catalunya 2030, organisme impulsat pel Govern de Catalunya a través del CADS. El CSC va ser escollit pel seu fort compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i per les accions ja implantades en línia a l'Agenda 2030. Des de llavors, hem continuat avançant amb la responsabilitat social com a compromís transversal, que afecta totes les àrees i àmbits de treball de l'organització.

Aquest compromís el compartim amb les entitats associades i volem treballar conjuntament perquè la Catalunya del 2030 sigui sostenible i resilient al canvi climàtic, oberta al món, més justa i igualitària, solidària, diversa i integradora, garant dels drets humans i de la pau. Amb aquest objectiu es va crear, l'any 2019, el Grup Promotor RS-CSC, que el 2022 es va transformar en la Comissió de RS i ODS dels CSC. Fent un pas endavant en el seu compromís amb la sostenibilitat, el CSC ha posat en marxa l'eina interactiva Guia de sostenibilitat per al sector salut i social.