Actualitat >

Notícies

El CSC organitza l’EHPPA Study Trip, una trobada entre entitats europees de referència en compra pública sanitària i associats

En el marc de la 21a Assemblea General de la European Health Public Procurement Alliance (EHPPA), que el CSC va acollir el 24 de novembre, el dia anterior, el 23 de novembre, va tenir lloc l'EHPPA Study Trip, una trobada de reflexió i debat entorn de diferents aspectes de la compra innovadora en salut on van participar representants de les entitats membre d'aquesta aliança internacional així com associats del CSC.

La primera part de la trobada, que es va celebrar a la seu CSC, va comptar amb la participació de Ramon Maspons, director d'Innovació del Departament de Salut, qui va obrir un debat en què es van tractar temes com la cadena de subministrament, el control de preus i costos, la sostenibilitat o la dinamització de la compra pública en hospitals.

A la tarda, l'EHPPA Studi Trip es va traslladar a les instal·lacions de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, on es van explicar casos pràctics en compra innovadora des dels vessants estratègic, organitzatiu i de la innovació. Les conclusions van ser que s'ha d'avançar en incrementar la formació i l'aprenentatge, millorar el diàleg publicoprivat, la integració de les eines digitals i la intel·ligència artificial, transparència i un marc legal més flexible. D'aquesta sessió s'està revisant un abstracte per la seva publicació. La jornada va acabar amb una vista dels assistents al recinte modernista de Sant Pau.

L'EHPPA és un organisme format per 13 organitzacions europees sense ànim de lucre que té com a objectiu compartir coneixement, crear sinergies i dissenyar una estratègia comuna per a la millora de la compra pública en l'àmbit sanitari. El director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC, Toni Gilabert, n' és el vicepresident d'Innovació des de finals de 2021.

El CSC va acollir, enguany, l'Assemblea Anual de l'EHPPA, que va ser la 21a de la història d'aquesta aliança internacional. El Consorci forma part de l'EHPPA des del 2018, com a entitat de referència a l'estat espanyol en l'àmbit de la contractació pública i per la seva gran experiència en aquest àmbit. Des del Servei de Compres (SACAC), s'ofereix seguretat jurídica als centres associats, garantint l'estricta aplicació de la normativa de contractació del sector públic, alhora que es promou la integració de criteris de responsabilitat social i sostenibilitat en la relació amb els proveïdors.