Actualitat >

Notícies

Les Sessions Tècniques del CSC inicien el cicle amb el nou enfocament d'atenció integrada a les persones grans (ICOPE) de l'OMS

Les Sessions Tècniques d'enguany ha iniciat el cicle, el dijous 20 de gener, amb 'El nou enfocament d'atenció integrada per a les persones grans (ICOPE) de l'OMS: Només vi vell en bots nous?'.

La jornada, moderada per Antoni Salvà, director de la Fundació Salut i Envelliment UAB, ha comptat com a ponent amb Jordi Amblàs, membre del Programa de Prevenció i Atenció a la Cronicitat (PPAC) del Departament de Salut, qui ha explicat els reptes en l'atenció integrada a l'era postpandèmica. Amblàs ha assenyalat com a elements clau l'Atenció Integrada com a inversió estratègica, orientada al valor, i el treball col·laboratiu i interdisciplinari. A continuació, Jordi Serrano, fundador i CEO d'UniversalDoctor, ha presentat les eines digitals per donar suport a la implementació de l'enfocament d'atenció integrada de l'OMS.

La tercera de les intervencions, a càrrec d'Eva Heras, cap de Servei d'Envelliment i Salut del Servei Andorrà d'Assistència Sanitària, s'ha centrat en l'experiència pilot d'Andorra pel que fa a la implementació de l'instrument ICOPE. Heras ha indicat que l'eina ofereix esquemes d'atenció per abordar les condicions principals associades a les disminucions de la capacitat intrínseca. Per últim, Sergi Blancafort, responsable de projectes d'intervenció social de la Fundació Salut i Envelliment UAB, ha abordat el desplegament de l'estratègia ICOPE a Catalunya, a partir de les dades, la percepció dels professionals i les intervencions a la comunitat. Blancafort ha presentat la intervenció multi-component AMICOPE dirigida a persones grans en situació de fragilitat o pre-fragilitat, i que té com a objectiu evitar la pèrdua d'autonomia mantenint o millorant les seves capacitats intrínseques.

El vídeo complet de la jornada ja està disponible.