Actualitat >

Notícies

Primera reunió de la Comissió d’estudi de la salut mental i les addiccions del Parlament

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i les altres entitats del plenari del Pla integral han celebrat, avui, amb tots els grups polítics de l'arc parlamentari, la primera reunió de la Comissió d'estudi de la salut mental i les addiccions del Parlament de Catalunya.

Durant aquesta primera sessió, els dos portaveus designats per les entitats del Pla integral han expressat les grans expectatives que genera a tot el sector aquesta comissió, amb la qual s'espera avançar, definitivament, en una atenció a la salut mental i a les addiccions transversal, i que se'n reconegui la seva especificitat.

Com a prioritat, es demana abordar la garantia dels drets de les persones amb trastorn de la salut mental i addiccions, i adaptar la seva atenció als postulats de la convenció de l'ONU dels drets de les persones amb discapacitat. Així mateix, els portaveus han recalcat que cal abordar, de manera decidida, l'acció interdepartamental, per tal de donar una resposta integral a les necessitats d'aquest col·lectiu. A més, han demanat que, malgrat les diferències ideològiques legítimes dels grups polítics, s'arribi a propostes de consens.

Durant les seves intervencions, els grups polítics han coincidit, majoritàriament, en la voluntat d'avançar des del consens i que el treball de la comissió no es quedi en el marc de la retòrica, sinó que es traslladi a canvis reals que millorin l'atenció a les persones.