Actualitat >

Notícies

El CSC assumeix la Vicepresidència d’Innovació de l’EHPPA

El director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), Toni Gilabert, ha estat nomenat vicepresident d'Innovació de la European Health Public Procurement Alliance (EHPPA), una aliança de 13 organitzacions europees sense ànim de lucre que té com a objectiu compartir coneixement, crear sinergies i dissenyar una estratègia comuna per a la millora de la compra pública en l'àmbit sanitari. En assumir aquesta vicepresidència, de nova creació, el CSC serà l'entitat encarregada d'impulsar la cultura d'innovació a l'EHPPA i de promoure projectes innovadors en el marc d'aquesta aliança.

La nova Vicepresidència va ser aprovada el passat 25 de novembre, a la darrera Assemblea General de l'EHPPA, en què es va renovar la Junta Directiva de l'entitat i la seva presidència, que ha recaigut en el belga Danny Havenith. Durant l'assemblea, també es van acordar els principals àmbits de treball de l'aliança en els pròxims anys, entre els quals figuren assegurar els subministraments de productes i la sobirania del comprador, la responsabilitat social i ambiental, la incorporació dels resultats de salut i les experiències percebudes pels pacients en l'estratègia de la compra basada en valor, l'abordatge de la compra transfronterera i la promoció de trobades paneuropees sobre compra pública.

El CSC forma part de l'EHPPA des del 2018, com a entitat de referència a l'estat espanyol en l'àmbit de la contractació pública i per la seva gran experiència en aquest àmbit. Des del SACAC, s'ofereix seguretat jurídica als centres associats, garantint l'estricta aplicació de la normativa de contractació del sector públic, alhora que es promou la integració de criteris de responsabilitat social i sostenibilitat en la relació amb els proveïdors.