Actualitat >

Notícies

Presentació del ‘Confirming pagament aviat’, un nou instrument financer per a les entitats associades

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va acollir, el passat 26 de novembre, la presentació del 'Confirming pagament aviat', un nou instrument financer per garantir els fluxos de caixa i tresoreria en el context actual, creat per NoviCap. Aquesta empresa ha arribat a un acord amb la Direcció Financera de la Generalitat per implementar aquesta modalitat de pagament a les entitats del SISCAT (empreses públiques i consorcis, així com fundacions o altres entitats) i també a  les administracions públiques (ajuntaments i diputacions) que ho requereixin.

Aquest instrument està destinat a la millora del període mitjà de pagament als proveïdors, que, en el sector salut, se situa en 150 dies. Aquests llargs terminis de pagament, en  un mercat on els proveïdors estan tensionats per l'increment de costos de producció i distribució, està incrementant el nombre de reclamacions dels interessos de demora, tendència que es preveu vagi en augment.

La sessió va comptar amb els experts de NoviCap  Joan Rovira, directiu de NoviCap i els seus assessors jurídics, Sergi Cuenca i Noelia Iglesias, els qual van explicar la normativa aplicable en relació amb el interessos de demora. També va incloure un cas d'èxit, el del  Consorci Sanitari de Terrassa, i Xavier Verdaguer, director economicofinancer de l'entitat, va presentar l'impacte d'aquest instrument en la seva organització.

Enllaços relacionats