Actualitat >

Notícies

Les sessions tècniques clausuren el cicle d'enguany amb propostes per a l'abordatge de la integració assistencial en temps de COVID-19

La darrera sessió tècnica d'enguany s'ha celebrat, el 25 de novembre, sota el títol "Propostes per a l'abordatge de la integració assistencial en temps de COVID-19", i ha comptat amb les ponències d'Ingrid Vargas i M. Luisa Vázquez, del SEPPS; Pamela Eguiguren, de l'Escola de Salut Pública de la Universitat de Xile; Patricia Espejo, de l'Hospital San José, i Isabel Abarca, de l'Instituto Nacional del Cáncer de Xile.

Ingrid Vargas, investigadora del SEPPS, ha presentat "Impacte dels mecanismes de coordinació basats en TIC en la coordinació clínica i la qualitat assistencial en el Sistema Nacional de Salut (COORDENA-TICs)", indicant que la integració assistencial ha augmentat la seva rellevància en el context de pandèmia, però ha influït negativament en l'avaluació. Pel que fa a la contribució de les TIC en la coordinació, Vargas ha explicat que s'ha observat un ús limitat i desigual, i les contribucions són menors de les esperades. A continuació, s'ha centrat en "La millora de l'equitat en l'accés al diagnòstic precoç de càncer. EqutiyCancer-LA", afirmant que s'ha d'enfortir el rol de la primària i la coordinació per a reduir el retard en els diagnòstics. 

M Luisa Vázquez, directora del SEPPS, ha explicat els projectes que està duent a terme el Servei d'Estudis del CSC, COORDENA-TICs i EquityCancer-LA. El COORDENA-TICs analitza la implantació de mecanismes de coordinació basats en TIC i el seu impacte en la coordinació clínica entre nivells d'atenció als serveis de salut de tres comunitats autònomes: Catalunya, Balears i el País Basc, i l'EquityCancer-LA avalua l'efectivitat de la implementació d'una intervenció d'atenció integrada per a la millora del diagnòstic precoç del càncer en xarxes públiques de salut a Xile, Colòmbia i Equador.

Per acabar, Pamela Eguiguren, docent de l'Escola de Salut Pública de la Universitat de Xile, ha presentat "L'experiència de les sessions clíniques virtuals en el context de la COVID-19 a Xile", acompanyada per Patricia Espejo, de l'Hospital San José, i Isabel Abarca, de l'Instituto Nacional del Cáncer de Xile. Les ponents han explicat el disseny de les intervencions, així com el treball en xarxa en pandèmia i les seves projeccions. El vídeo complet de la sessió ja està disponible.

Enllaços relacionats