Actualitat >

Notícies

Reunió amb el president Aragonès, en el marc del Pla integral de persones amb trastorns de salut mental i addiccions

El president del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), Manel Ferré, ha assistit, avui, a la reunió que ha mantingut el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, amb les entitats membres del Pla integral de persones amb trastorns de salut mental i addicions.

Aragonès, que ha estat acompanyat de la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha traslladat a les entitats el compromís del Govern d'afrontar una estratègia comuna per combatre l'estigma que pateixen les persones amb malalties mentals, així com de consolidar noves polítiques d'ocupació i inserció laboral per a aquest col·lectiu.  

En aquest sentit, Aragonès ha assegurat que el Govern, amb la participació activa del sector, de les associacions de familiars i de les administracions locals, treballa en un Pacte Nacional de salut Mental, que pilotarà Magda Casamitjana, actual directora del programa abordatge integral dels casos de salut mental d'elevada complexitat. Així mateix, el president de la Generalitat ha anunciat que està prevista la celebració d'un ple monogràfic al Parlament de Catalunya sobre l'emergència de la de la salut mental.

Durant la reunió, també s'ha constatat la importància de reforçar l'atenció a la salut mental durant totes les etapes vitals, des de la més primerenca fins a les més avançades, motiu pel qual es reforçarà la salut mental durant l'etapa escolar, ampliant el programa Salut Escola, inclòs al Pla de Govern. També s'ha fet referència a la incorporació de nous professionals de la salut mental a l'atenció primària i al programa de prevenció del suïcidi, en el qual ja s'està treballant.

A més del CSC, per part de les entitats han assistit a la trobada responsables de la Unió Catalana d'Hospitals, d'AMMFEINA, de l'associació ENCAIX, del Fòrum Salut Mental i Addiccions, de BCN Salut Mental, de la Federació Salut Mental Catalunya, de la Federació Catalana de Drogodependències i de la Federació Catalana d'Entitats de Salut Mental en 1a Persona - VEUS. Per part del Govern, hi han estat presents, a més del president Aragonès i la consellera Cervera, la directora general de Planificació en Salut, Aina Plaza, i Marc Ramentol, director general de Coordinació Interdepartamental.