Actualitat >

Notícies

T'acompanyem en els projectes dels fons europeu Next Generation

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) està al costat dels seus associats, ara més que mai, i de les noves oportunitats que puguin sorgir per al creixement i el desenvolupament de les entitats associades. En aquest sentit, el CSC ha creat una cartera de serveis específica per donar suport a les entitats que necessitin acompanyament per a la consecució dels fons europeus Next Generation, que avança amb la presentació ahir del projecte "España puede. Proyecto Plan de Recuperación, transformación y resiliencia" per part del President del Govern. Aquest Pla és el que es presentarà a la Unió Europea  per tal de posar en marxa amb uns 70.000 mililons d'euros, un pla d'inversions acompanyat d'un pla de reformes amb tres objectius: afavorir la recuperació a curt termini d'Espanya després de la crisi sanitària, impulsar a mig termini un procés de transformació estructural, i portar a terme a llarg termini un desenvolupament més sostenible i resilient des del punt de vista economico-financer, social territorial i mediambiental.

El pla presentat s'estructura en 4 eixos i 10 polítiques palanca, cada política palanca té diferents components, a la pàg 105 del document es troba la taula resum amb la distribució de la inversió per palanques i components:

En relació al programa d'inversions previstos en aquesta fase del pla es defineixen 20 programes tractors. A més a més dels recursos que provenen dels Mecanismes de recuperació i resiliència (Next Generation), hi ha el REACT-EU i a més s'articularà també els Fons FEDER (inversions en infraestructures) i el Fondo social europeu (educació i formació professional). 

Per tant, cal esperar l'aprovació del projecte presentat pel Govern d'Espanya, per tal de disposar dels fons i articular els mecanismos per tal de que siguin assignats als diferents projectes.

Des del CSC oferim l'elaboració de tota la documentació, tant tècnica com administrativa i legal a presentar. A més, el CSC donarà el suport necessari en qualsevol procés de licitació associat al projecte i comptarà amb una oficina tècnica en relació a la vessant administrativa per a la justificació del fons. També en l'àmbit jurídic, el CSC assessorarà i donarà suport en la constitució de les fórmules jurídiques necessàries.

Per a qualsevol dubte o aclariment respecte a aquests serveis, ja es pot contactar amb els diferents responsables de les nostres àrees implicades: