Actualitat >

Notícies

La confiança vacunal centra la primera trobada de salut pública del CSC

En plena campanya sobre la vacunació de coronavirus, el CSC va celebrar la seva primera sessió de les Trobades de Salut Pública CSC en format webinar i amb 150 assistents, sota el títol: Confiança vacunal: impacte en malalties reemergents i impacte en la Covid-19. La sessió ja es pot recuperar en vídeo i va ser moderada per la cap del Servei de Programes i Intervencions Preventives de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, Elia Díez.

La primera ponent en intervenir va ser Cristina Rius, cap del Servei d'Epidemiologia de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, que va posar el context europeu i català a les malalties immunoprevenibles i va advertir que "cal intensificar les estratègies de vacunació en adults encara que siguin difícils i costoses". Després va ser el torn per al cap de Servei de Medicina Preventiva de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, Luís Urbiztondo, que va entrar en ple debat d'actualitat sobre la vacuna d'Astrazeneca assegurant que "el balanç benefici risc en el cas de la vacuna d'AstraZeneca és clarament positiu en la prevenció de risc i mort enfront de les possibles reaccions adverses". Finalment, la metgessa resident de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Unitat Docent del Parc de Salut Mar, Carmen Gallego, va exposar sobre la reticiència vacunal, recordant qeu "ha existit des que existeixen les vacunes i no està basada en criteris científics" tot i que va mostrar com "sí influeixen factors socials i polítics".

La pròxima Trobada de Salut Pública del CSC serà el 10 de juny i en castellà, també en format webinar i en directe a partir de les 14 hores, sota el títol: Reptes actuals de la salut mental des de la salut pública i l'administració sanitària. Informe SESPAS 2020.