Actualitat >

Notícies

El CSC se suma a la campanya de l'OMS per accelerar l'equitat vacunal per a tots els treballadors del sector

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) -en línia a la seva missió, visió i valors- s'ha sumat a la campanya de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per accelerar l'equitat vacunal a tot el món davant la pandèmia per coronavirus, en especial cap als treballadors del secrtor sanitari i social, i per aquelles persones que tenen més risc si es contagien de coronavirus. Des de l'OMS s'adverteix que en la majoría de països d'ingressos baixos i mitjans la vacunació encara no ha començat i es recorda que a través del COVAX "existeixen mecanismes internacionals per compartir coneixements, ampliar la fabricació i desplegar les vacunes de forma ràpida i equitativa". En aquesta línia, el CSC s'ha sumat al manifest on es fa una crida a:

  • Els líder mundials perquè augmentin les contribucions al mecanisme COVAX i comparteixin les dosis amb COVAx en paral·lel al desplegament nacional de les vacunes.
  • Als fabricants de vacunes perquè comparteixin els seus coneixements amb el C-TAP amb la finalitat d'augmentar la fabircació de vacunes i incrementar dràsticament el seu subministrament mundial en els propers anys. A més, demanem als líders que prioritzin el subministrament a COVAX sobre els nous acords bilaterals.
  • Als organismes reguladors perquè accelerin els processos d'aprovació de forma segura i deliberada.
  • Als ministeris de salut perquè treballin amb l'OMS i altres entitats amb vista a invertir en els seus sistemes d'atenció primària de salut i preparar-los per l'administració de les vacunes contra la COVID-19 als seus treballadors de la salut, i perquè desenvolupin sistemes de dades sobre el subministrament, la distribució i la utilització de les vacunes, incloses dades subnacionals desglossades per sexe i edat, per tal d'impulsar la distribució, la igualtat i l'impacte.
  • A tots els governs perquè garanteixin que les vacunes contra la COVID-19 es distribueixin gratuïtament al punt d'atenció sense que això comporti un risc de patir dificultats financeres, començant pels treballadors de la salut i les persones amb més risc de contraure la COVID-19, perquè donin prioritat a les comunitats afectades i a les opinions dels treballadors essencials en la presa de decisions i perquè garanteixin la igualtat de gènere com un aspecte central de totes les accions.

Pots llegir el manifest complert i sumar-te com a persona individual o com a organització aquí.