Actualitat >

Notícies

El CSC crea una nova Comissió de Protecció de Dades amb els seus associats

La setmana passada es va celebrar de manera telemàtica la primera reunió de la Comissió de Protecció de Dades del CSC, un nou espai de debat i diàleg dels associats al CSC pensat com un mitjà de participació i coneixement per identificar preocupacions o problemàtiques comunes i així donar resposta i solucions conjuntes. Alhora, és un nou fòrum d'actualització pel que fa a les darreres novetats en matèria de protecció de dades en relació amb temes de legislació i també sobre les posicions adoptades per les diferents agències de protecció de dades en temes que segueixen oberts a debat.

En aquesta primera reunió van participar-hi representants d'una desena d'entitats, principalment de l'àmbit sanitari i sociosanitari que van posar sobre la taula una sèrie de qüestions d'interès comú. La reunió va permetre aprofundir en aspectes clau del Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), com són les finalitats del tractament, el consentiment i la legitimació de tractaments de categories especials de dades, tot plegat centrat en els canvis que ha comportat la pandèmia de la COVID-19 en l'entorn sanitari i sociosanitari i les dificultats a les que han hagut de fer front els diferents centres a l'hora d'implementar mesures amb implicacions en matèria de protecció de dades com el teletreball, les visites telemàtiques, les videoconferències entre familiars i pacients o els controls de temperatura.

Així mateix, també es van tractar temes que solen plantejar dubtes atès que existeixen diferents posicionaments entre les agències de protecció de dades, com per exemple, l'ús de dades biomètriques com l'empremta digital i la utilització d'aquestes dades per efectuar el registre de jornada. La següent reunió d'aquesta nova comissió del CSC se celebrarà a l'octubre, de manera presencial si és possible.