Actualitat >

Notícies

La sessió tècnica sobre voluntariat mostra experiències d'èxit i posa les bases per seguir avançant

Carme Bertral, secretària d'Atenció Sanitària i Participació, del Departament de Salut i Bernat Valls, director General d'Acció Cívica i Comunitària del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, van iniciar la sessió tècnica del CSC sobre voluntariat que es va celebrar el passat dijous i que donava el tret de sortida a aquest cicle de trobades, que enguany celebren el 20è aniversari. Bertral i Valls, van presentar la carta del voluntariat de l'àmbit de la salut entesa com "una estratègia nacional" que busca "transformar l"acció voluntària". Després d'aquest marc més formal des de l'Administració, va ser el torn de les diferents experiències, començant per la Fundació Hospital de Palamós. Sandra Medina, coordinadora del Programa de Voluntariat/Projectes Solidaris d'aquest hospital, va donar les claus perquè un projecte de voluntariat funcioni, ressaltant la coordinació i aclarint que "cal donar-li el mateix tracte al voluntari que al pacient i el professional sanitari". Medina va mostrar un emotiu vídeo amb testimonis de les voluntàries de l'hospital i que es pot veure aquí.

Després va ser el torn de Raquel Marcos, coordinadora del Voluntariat i Silvia Álvarez, secretària i voluntària de l'Associació Temps, del Parc de Salut Mar, que van presentar un interessant projecte de voluntariat pels pacients i les famílies que es troben a l'UCI. Un voluntariat que es presta gràcies a aquesta sinergia entre l'associació i l'hospital. Finalment, Henar Pérez, referent del voluntariat del Centre Social i Sanitari Frederica Montseny de Viladecans, va explicar com desenvolupen el voluntariat en aquest centre destacant diversos aspectes positius, com ara que "els voluntaris ens han ajudat a connectar amb la comunitat". Així, els més de 60 assistents a la sessió van conèixer tres experiències d'èxit en voluntariat i, a més, la carta del voluntariat. Tot plegat va aconseguir posar unes bases per continuar avançant en aquest àmbit, una necessitat que es va posar de manifest durant el debat celebrat amb tots els assistents després de les presentacións de la sessió.

Ja es pot recuperar el vídeo de la retransmissió en directe de la sessió i consultar el programa de les pròximes Sessions Tècniques CSC, totes elles gratuïtes fins a completar l'aforament.