Actualitat >

Notícies

El CSC participa en un curs a la 'Escuela de Salud Pública de Chile'

Per quarta vegada consecutiva, l'Escola d'Estiu de la Escuela de Salud Pública Dr. Salvador Allende de la Universitat de Xile, va oferir un curs basat en la experiència de l'Equity LA II, que aquest any, s'anomenava: Investigación acción participativa en redes públicas de salud y comunidades. La directora del Servei d'Estudis i Prospectives en Polítiques de Salut (SEPPS) del CSC va participar-hi com a docent internacional.

El curs va tenir lloc a Santiago entre el 13 i el 17 de gener de 2020 i hi van participar vint-i-cinc professionals sanitaris de diverses disciplines, com ara metges d'Atenció Primària, oncòlegs, infermers, fisioterapeutes, treballadors socials, psicòlegs i altres professionals dels serveis de salut de diferents àrees del sistema de salut de Xile i d'altres països, com Perú, Colòmbia, Haití i EEUU. A més a més del CSC, hi van intervenir com a ponents la doctora Pamela Eguiguren, de la Escuela de Salut Pública de la Universitat de Xile, altres docents i investigadores de la Universitat del Xile, i professionals de la xarxa del Servicio Metropolitano Norte (RISSMN).

La doctora Vázquez va presentar les característiques i resultats de l'avaluació de les intervencions implementades en el context d'una Investigació Acció Participa (IAP) en serveis de salut, basat en l'experiència de l'Equity LA II. Així, el contingut principal d'aquesta quarta edició del curs ha estat principalment revisar els principis i mètodes d'IAP de manera aplicada, analitzant els processos reals i les lliçons apreses en experiències nacionals i internacionals, així com conèixer i reflexionar sobre fonaments teòrics i mètodes de la investigació acció participativa en el camp dels serveis sanitaris i intervencions comunitàries.

El curs forma part de les activitats que es van desenvolupar per reforçar les capacitats i difondre les lliçons apreses dins el projecte Impacte de les estratègies d'integració de l'atenció en xarxes de serveis de salut de diferents sistemes de salut a Amèrica Llatina (Equity-LA II) finançat per la EU, i coordinat pel Servei d'Estudis del CSC, en què van participar sis països d'Amèrica Llatina i dos europeus.