Actualitat >

Notícies

Nou programa de les Sessions Tècniques del CSC

Aquest any 2020 les Sessions Tècniques del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) celebren el seu 20è aniversari, fet que mostra com aquestes sessions s'han convertit en un referent a tot el sector sanitari i social que reforça el CSC com a punt de trobada de coneixement. Una de les claus de l'èxit de les Sessions Tècniques CSC ha estat l'elaboració conjunta i participativa del programa amb els associats, una fòrmula que enguany ha tornat a funcionar dibuixant un programa ple de temes interessants per aquest 2020:

  • Participació comunitària en salut: el paper del voluntariat
  • Accés universal a l'atenció en salut a Europa
  • L'acompliment de les voluntats anticipades davant les malalties neurodegeneratives
  • Implicar els pacients en les decisions sobre la seva atenció: mite o realitat?
  • Suïcidis, una nova epidèmia? què podem fer per evitar-los?
  • Provisió de cures integrals: Contribueix la dimensió espiritual a la millora de la qualitat i sostenibilitat dels serveis sanitaris i socials?
  • Com pot contribuir la innovació tecnològica a la millora dels processos assistencials? Del disseny a la implantació: Reptes, resultats i lliçons apreses
  • Com millorar la coordinació clínica entre metges d'atenció primària i especialitzada?

Consulta aquí les dates i els ponents de cada sessió.

Més participació al 2019

La darrera edició, les Sessions Tècniques del van augmentar la mitjana d'assistència respecte a l'any anterior, arribant a més de 70 participants per sessió i superant el centenar en algunes. A aquesta assistència s'hi suma l'increment d'usuaris que segueixen les sessions en directe a través de les xarxes socials del CSC.

Inscripcions obertes per la primera sessió del 2020

Cal recordar que aquestes jornades són gratuïtes però requereixen fer la inscripció per accedir a la sala. Per a la primera sessió d'aquest any 2020, Participació comunitària en salut: el paper del voluntariat, les inscripcions ja es troben obertes. La sessió serà el 23 de gener en l'horari habitual, de 14 a 16 hores, i compaterm amb els següents ponents: Carme Bertral, secretària d'Atenció Sanitària i Participació, del Departament de Salut i Bernat Valls, director General d'Acció Cívica i Comunitària del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies; Sandra Medina, coordinadora del Programa de Voluntariat/Projectes Solidaris, de la Fundació Hospital de Palamós; Raquel Marcos, coordinadora del Voluntariat i Silvia Álvarez, secretària i voluntària de l'Associació Temps, del Parc de Salut Mar; i Henar Pérez, referent del voluntariat del Centre Social i Sanitari Frederica Montseny de Viladecans.