Actualitat >

Notícies

Les Open Communication Talks tanquen l'edició d'enguany amb una sessió sobre mitjans de comunicació al sector salut

El CSC ha celebrat la darrera sessió de les Open Communication Talks 2019, les sessions de comunicació obertes del CSC, centrada en la comunicació externa i els mitjans de comunicació al sector salut. Les periodistes de TV3, Mònica Bertran, i de l'Agència Catalana de Notícies, Laura Fíguls, han participat en un debat obert amb els assistents i moderat pel director de Comunicació del CSC, Sergi Estudillo. La conversa ha girat al voltant de les fonts d'informació del sector salut, el paper dels departaments de comunicació, els temes més interessants per als mitjans, així com els formats més útils i el paper de Twitter com a font d'informació per a la ciutadania.

Mònica Bertran ha explicat que els temes de salut interessen molt als editors de televisió, especialment aquells que afecten els ciutadans i les històries humanes, mentre que els temes de ciència és més difícil que apareguin. Quant a les fonts d'informació, la periodista de TV3 ha afirmat que "si no tenim la font oficial, buscarem una altra, que segurament no serà tan rigorosa. Ho explicarem igual, però pitjor". Pel que fa als Departaments de Comunicació com a fonts d'informació, Laura Fíguls ha explicat que a les agències s'ha d'anar molt ràpid i no acostumen a buscar un expert extra de què ofereix el Departament de Comunicació del centre. Ambdues periodistes han estat d'acord en afirmar que les xarxes socials són un bon mitjà per conèixer fonts que no són les habituals, però que aquestes no marquen la seva agenda.

Prèviament a la sessió oberta, s'ha celebrat una reunió del Grup de Treball de Comunicació del CSC, d'accés exclusiu pels professionals associats al CSC, que ha comptat amb la participació de Rosa Romà, directora de l'Àrea de Ciutadania, Marketing i Innovació del CatSalut.