Actualitat >

Notícies

Inscripcions obertes per al debat sobre la gestió pública dels medicaments innovadors

Ja estan obertes les inscripcions per a la tercera sessió del cicle de debats #farmaCSC sobre gestió pública dels medicaments innovadors, que en aquesta ocasió serà sobre medicaments antiinfecciosos. La sessió se celebrarà el 3 d'octubre al matí a  la seu del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), i és gratuït per als associats al CSC. La conferència inicial anirà a càrrec del cap del Servei de Farmàcia en funcions de l'Hospital del Mar, Santi Grau; i de la cap de la Divisió d'Acció Territorial del Medicament del CatSalut, Corinne Zara. Després es presentaran les principals innovacions farmacològiques relacionades amb el tractament de les malalties infeccioses, i finalment es portarà a terme el debat clínic gestor sobre l'accés als tractaments, la gestió clínica i el finançament com instruments per a la sostenibilitat del SNS i els resultats en salut dels medicaments. El debat serà moderat pel director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC, Antoni Gilabert, i per Lluís Bohigas, i comptarà amb els següents participants:

  • Esther Calbo, Unitat de Prevenció de Malalties Nosocomials de l'Hospital Mútua de Terrassa. Sotsdirectora programa VINCat
  • Santi Grau, cap en funcions del Servei de Farmàcia de l'Hospital del Mar
  • Joaquin  López-Contreras,  Programa  d'Infecció  Nosocomial  i  Política Antibiòtica de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
  • Carmen   Muñoz,   Departament   de   Microbiologia   Molecular   de  l'Hospital  Sant  Joan  de  Déu  de  Barcelona.  Presidenta  de  la  Societat  Catalana  de  Malalties  Infeccioses  i  Microbiologia  Clínica (SCMIMC)
  • Jordi  Vila,  cap  del  Departament  de  Microbiologia  Clínica  de  l'Hospital  Clínic  de  Barcelona.  President  de  la  Sociedad  Española de Enfermedades Infecciosas y Microbiología Clínica (SEIMC)
  • Corinne Zara, cap de la Divisió d'Acció Territorial del Medicament del Servei Català de la Salut (CatSalut)

Aquesta sessió serà la tercera del cicle #farmaCSC d'aquest 2019, però n'hi haurà una quarta sessió el 28 de novembre sobre teràpies avançades. A més, ja es poden recuperar els resums de les anteriors sessions i del cicle de 2018 a la web del CSC. Aquest cicle és gratuït per als professionals de les entitats associades al CSC.