Actualitat >

Notícies

Nova iniciativa per tenir cura de les persones cuidadores

"Cuidar afecta la salut", així de contundent es va mostrar Davide Malmusi, director de Serveis de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, per presentar la darrera Trobada de Salut Pública del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), que es va celebrar el passat dijous. Malmusi va explicar perquè el suport i la cura de les persones cuidadores era ja un repte de salut pública i va donar pas a María Salvador, responsable de Programes de Promoció de la Salut a l'escola del Servei de Salut Comunitària de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, qui va posar el marc i les dades de les persones cuidadores a la capital catalana. Entre algunes de les xifres que va mostrar, destaca que "les dones que cuiden en solitari són les que pateixen més dany psicològic". En aquest àmbit de la ciutat de Barcelona, la cap del Departament de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, Pilar Solanes, va explicar com va néixer la Xarxa pel Suport a les Famílies Cuidadores (XSFC) i 5 estratègies per donar suport a les persones cuidadores: "reconèixer, acompanyar, informar i formar, facilitar suports pràctics i potenciar els espais propis de la persona cuidadora".

Finalment, es va presentar una nova iniciativa a la capital catalana: l'Espai Barcelona Cuida. La directora del Servei d'Atenció Domiciliària del Consorci de Salut i Social de Catalunya, Victòria Coll, dirigeix aquest nou centre i va apuntar les seves principals funcions només unes setmanes després de la seva obertura. Per a Coll, es tracta d'un punt aglutinador d'informació i servei a totes aquelles persones cuidadores. Així, des d'aquest espai es facilita tot l'assessorament jurídic però també es promocionen activitats i formació, en definitiva, és un punt de trobada i d'orientació per aquestes persones.

Es pot recuperar tota la sessió en els dos vídeos de la retransmissió en directe a Periscope. I ja es pot realitzar la inscripció per a la propera Tobada de Salut Pública CSC que serà el 19 de setembre i tractarà sobre: Com promoure la salut des de l'entorn de treball: les empreses promotores de salut.